Fru Magnolia

Så här långt allt gott

December levererar verkligen så här långt. På tre dagar har vi haft fler soltimmar än under hela november. Och tro mig., det är något som gör gott för själen.  Det märks på samtliga i familjen. Att snön ligger vit, och bäddar in det tidigare så gråa landskapet, gör det hela, om möjligt, ännu ljuvligare.

Men det är inte bara vädret som levererar, utan även julmyset. Lillebror är lyrisk över allt julpynt här hemma. För att inte tala om när han sitter i soffan, sippandes på glögg, och brister ut i ett ”Det här ÄR livet”.  Och jo, vi har redan festat loss på både skinkmackor och risgrynsgröt.  Julmyset kickstatades den 1 dec med att vännerna kom över på glögg och papparkaksbak. Det är nu tre dagar sedan, men det doftar fortfarande av nybakade pepparkakor i hela huset.  En doft som ger mig minnen från när jag själv var liten och mamma storbakade inför julen.  Det är lustigt det där, hur dofter kan bära så starka minnen.

December betyder även adventskalender. I så många olika tappningar, Det är TV-, radio-, choklad-, komponent-, lego-, bok-, och Husmusenkalender. I år har Husmusen varit väldigt fiffig. Den har letat reda på de bästa experimenten från Forskarfabrikens adventskalender från de två tidigare åren. Plockat ut de roligaste experimenten, blandat upp det med lite ”julmåsten” (så som varma strumpor och snöglober) och gjort den ultimata julkalendern.  Igår levererade husmusen elefanttandkräms-experimentet. Det var så roligt att se hur lillebror nu experimenterar och ställer hypoteser.  Och hur storebror kan förklara och fördjupa.

Men december
so far, so good
låt det inte gå för fort

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.