Fru Magnolia

För alla

Så hade vi ”Alla Helgons Helg” med avslutande alla själars dag idag.  Och precis som vanligt åkte vi till St Görans kyrka för att knacka på hos Stormorfar, pynta med blommor och tända ljus.  Stormormor hade varit ute i trädgården på förmiddagen och plockat rosor. Två röda rosor som tillsammans med systers blommor arrangerades i vasen.  Precision och noggrannhet.

Lillebror var dock inte helt nöjd med arrangemanget. Han var tvungen att flytta undan blommorna. Vika dem åt sidan så att fågeln på stenen syntes. Det blir alltid lite stökigt när vi anländer till kolumbariet. Lite av ett happening tänker jag, i en annars väldigt stillsam miljö.  För mitt inre ser jag hur alla ”själar” finns på plats i rummet, för att de vet att nu blir det lite mer skoj än annars. Familjen cirkus har anlänt.

Efter blommor, knackande och virrevarr är det så dags för att tända ljus och rita hjärtan.  det tändes en hel del ljus ska erkännas.  För det hör till. Och vi tänder dem för de som bor i våra hjärtan, de vi älskar på jorden, och för de som ska komma skall. Alla lika viktiga, alla lika älskade.

Efter att ha tänt på, promenerar vi ner till fiket. Samma fik, varje år.  Att fiket fortfarande ligger kvar på samma stället, är i sig ett under och något att fira. Då vi nu för tiden är 10 personer, som mer än gärna vill sitta tillsammans, så blir det nästan lite av en happening här med när vi , så diskret vi kan, tassar in och sonderar de lediga borden. Själva beställningen av fikat är även den lite av en cirkus. Allting ska på samma kvitto, och ingen ska ha samma sak. Olika drickor, och kanske en specialare på det. Men se, det gick fint även i år.

Och är det alla helgona ska man äta köttgryta, skånsk äppelkaka och  spela Kinaschak..  Hemma hos Stormormor. Så är det Och ja, det är rätt stojigt det med.  Reglerna må vara enkla, men spelet kräver strategi och tankekraft. Och se där förresten. Mitt på bordet. Där har vi ju mannen som är själva kärnan till att traditionen med knackningar, ljus, fika och kinaschak började.

Stormorfar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.