Fru Magnolia

Nybakat till frukost

Vi var själva hemma jag och lillebror, i helgen. Om någon nu missat det… Hur som helst.  Det blev sovmorgon på söndagen, och vi klev inte upp ur sängen för ens vid 8. Lillebror la sig direkt att läsa, så det där med frukost kom inte på tal förens en timme senare. Och då kom han på den briljanta iden att vi skulle baka. För han var sugen på scones, och ”mamma, du gillar ju det du med”.

Så fram med ”Vår kokbok”, eller som lillebror uttryckte det ”Det är ju snart vår, så vi tar vårkokboken!”. Han plockade själv fram alla ingredienser, läste recept, fixa med ugnen och donade. Så himla duktig! Vi fick leta lite i receptet för att hitta ugnstemperaturen. Men efter lite dektektivande så löste han det med.

”Mamma, inte visste jag att jag kunde baka själv!” och ”Jag fick till och med ställa in i ugnen själv!”. Sällan har väll morgonscones smakat så ljuvligt som då.  Det är ganska häftigt att se hur stort ansvar de tar när de faktiskt får utrymme för det. Jag släppte helt på kontrollbehovet och lillebror briljerade.  Det ska bli skoj att se om detta ger ringar på vattnet.

Så morgonscones
bakade av 7åringen
en bättre start
på så många sätt

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.