Fru Magnolia

Härvarande vardag

Inga aktiviteter idag. Bara en helt vanlig onsdag. Eller ja, mannen är iväg på något tjusigt hotell i Varberg, där det stormar, och kvar här hemma är vi andra. Så vi kör vardag. Det är verkligen lyxigt att ha stora barn. Barn som låter mig sticka ut och springa en stund, medans de bara hänger och tar det lugnt hemma efter skolan. När dem var små, var det annorlunda. Då var planering a och o, på ett helt annat sätt. Det var prepp och förberedelse. Skor som stod i givakt och mat minitiöst planerat. För att allt skulle flyta på och vardagen faktiskt skulle bli lugn och njutbar. Vardagen som singelvuxen i hemmet är ifs fortfarande lugn och njutbar, men preppen och planeringen är så mycket mindre. Det hela flyter på, barnen hjälper till och vi alla kan alla känna att vi inte kompromissar med våra egna behov och intentioner.

Idag blev en särskild lyckad vardags-onsdag. Jag fick som sagt springa en vända när vi kom hem. Barnen passade på att köra sin speltid under tiden. Väl hemma stack lillebror till kompis och jag och storebror ställde oss och lagade middag tillsammans. Lasagne. Han ansvarade för ostsåsen (med bottenredning och allt) och jag för ratatouillen som vi skulle ha som fyllning. Det blev en mysig stund i köket.  Lillebror kom hem, tömde diskmaskinen, dukade och sedan åt vi alla tre tillsammans.  Maten blev lite senare än vanligt, men vad gör det. Ännu en fördel med att barnen blivit större, de klarar hunger mycket bättre. Efter maten slog vi oss ner på yogamattan i vardagsrummet och  spelade ”Ticket”. En perfekt avslutning på kvällen.

Nu ligger killarna i sina sängar och läser. Jag väntar på att ännu en tvättmaskin ska gå klart. Sneglar lite på den där yogamattan där vi för en timme sedan satt tillsammans. Tänker att jag kanske skulle sätta mig på den där mattan igen. Nu ikväll. Och känna om yoga kanske skulle vara något. Det var ju ett tag sedan sist. Det blev en fin onsdag tillsammans med pojkarna. En onsdag med så mycket härvaro. Det gjorde gott. för mig. Och för dem. Och imorgon kommer han hem igen. Han som är mannen i mitt liv.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.