Fru Magnolia

Sommarfjäll

Tänk att äventyr, upplevelser och total avkoppling finns så nära, så lätt tillgängligt. Att en inte behöver resa jorden runt för att få uppleva nya vidder och spännande miljöer. Att semester kan vara så nära, så enkelt, så avkopplande.  Vi har nu kommit hem, och landat, efter vår vecka i fjällen. En vecka som låtit kroppen jobba, och knoppen vila. En vecka då vi har haft tid till att leka ”Puh pinnar”, äta ohälsosamma mängder med köpe-kex och utmana oss själva. Gå barfota i myren, hitta nya stigar och konstatera att ingen av oss är allergiska mot regn.

Det kanske krävs ett mod och ett visst mått av galenskap för att åka iväg till fjällen en vecka på sommaren. Man hör ju sällan om familjer som väljer fjällen framför all-inclusiv på Kreta.  Och dem som väljer fjällen, verkar vara sådana där riktiga rävar, som äter frystorkad mat, bor i tält och vandrar i evigheter tillsammans med barn som nyss lärt sig gå.  Så förebilder i form av ”medel-Svensson” finns knappt. Vilket gör det hela så mycket mer roligt. För det finns inga ramar, inga regler och inga ”du måste”. Utan man kan helt och fullt skapa något själv ( om man en har förmåga att bortse från de där rävarna vill säga). Man måste bara våga. Och inse att det inte finns rätt och fel.

För mig är sommarfjällen total semester.  Visst, inget händer av sig själv, det krävs en viss form av planering, men det görs på plats. Oftast samma dag.  Det hela är på något sätt väldigt opretentiöst.  Jag är övertygad att alla skulle må så mycket bättre, om de bara vågade ta sig till sommarfjällen. Att sitta när molen, lyssna till tystnaden och äta äggmacka till lunch.  Den totala avkopplingen finns närmare än många tror. Äventyret lika så.

Men nu är vi alltså hemma igen
Och jag har insett att det blir en vända sommarfjäll till för mig i år
Ett äventyr som jag inte hade räknat med
Men det tar vi sen
Nu njuter jag av semester
och all-inklusiv hemma

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.