Fru Magnolia

Tågsemester

I våras bestämdes det att vi, 10st släktingar, skulle ta tåget till Köpenhamn och stanna där några nätter för att fira att mamma fyllt 60. Att det just blev tåget berodde på att det är det smidigaste sättet att ta sig från Stockholm till Köpenhamn. Lägg där till att det nästan är skämsbilligt att resa med tåg om man har lite framförhållning. Att åka tur och retur hela gänget kostade lika mycket som en hotellnatt i Köpenhamn (ett hotellrum).

Det knepiga med tågsemester är släpandet av all packning. Eller, det blir knepigt då fyra i sällskapet är 1, 7, 11 och 93 år gamla (och SJ på stående fot gör om direkt-tåget till ett tåg med byten. Något som är värt att ta höjd för när man planerar sin packning). Det krävs lite planering. Vi körde hårt på ryggsäckar. Allt skulle ner i en ryggsäck/person. Då får man två händer fria, och kan hålla någon i handen eller lyfta vagnar/rullatorer när så behövs.

Men tågsemester. Med hela stora familjen. Allt som allt trevligt och enkelt. Och så värt det. Om det finns funderingar kring packning, barnunderhållning på tåg, benutrymme eller något annat tågsemestrigt så hör av er.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.