Fru Magnolia

Tom Tits Experiment

I förra veckan åkte vi till Tom Tits experiment. Det var stängningsdags i skolan på måndagen, och då gäller det att passa på.  Mycket lägligt hade Tom Tit öppnat experimentparken helgen innan, vilket jag personligen anser vara ett måste om man nu ska åka dit. Dels för att det finns så mycket roligt och spännande där, men också för att det tenderar att bli GALET varmt inne i byggnaden under eftermiddagarna, och då är det härligt att vara ute istället. .

Det jag saknar när jag är där, är ordentliga beskrivningar till experimenten. En förklarande text till vad celler är, hur ljuset bryts och varför, och hur det kommer sig att man faktiskt trycks mot väggen och inte ramlar ner i centrifugen. Jag fråga i receptionen efter en infofolder, och fick till svar att allt finns på hemsidan.  Vilket det säkert gjorde, men det var tusan inte enkelt eller smidigt att få fram det. Mitt förslag till Tom Tits är att sätta ut QR koder på alla sina experiment som länkar till infotext om experimentet. Enkelt och fix.

 

Men info texter eller ej. Killarna älskar det där stället.  Frågan kom upp om de lärt sig något när vi var där. Och jag vet inte. Men jag tänker att de får med sig lite nyfikenhet och upptäckarglädje. Kanske en minnesbild av hur centripetalkraften känns och hur mjälten ser ut i förhållande till levern.  ett vidgat perspektiv helt enkelt.  På eftermiddagen spenderade vi en hel del tid ute i parken. Det blev mycket vattenlek. Vi sköt pet-flaske-raketer, slussade båtar och ledde vatten ner för en vägg. Det blev blött vill jag lova. Men vad sjutton, det var ju bara att springa till STORMEN så var det hela löst.

Vi hade med oss lunch och åt i lunchrummet. Storebror hade bakat dumlemuffins till fikat.,som vi åt ute i gröngräset i parken. Det finns både restaurang och cafe såklart, och deras mat är säkert jätte god. Men jag vet att ingen har ro att sitta och njutäta, än mindre stå i kö och vänta på mat, när man är på ett ställe som detta. Så matsäck är det självskrivna alternativet.

Vi var först in när Tom Tit öppnades på morgonen
och lämnade stället bland dem sista
7 timmar totalt
det är bra betyg om något

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.