Fru Magnolia

Rörelse och barn

 

Jag hoppas att det inte undgått någon att GenPep i veckan släppte ”Pep rapporten 2019″. Och om du nu missat det, så in och läs för tusan! En viktig ögonöppnare.  Det finns så mycket vi kan göra för att ge våra barn bättre förutsättningar till ett hälsosamt liv. Enligt mig handlar det först och främst om barnen som står oss närmast. För handen på hjärtat, hur mycket grönsaker äter dina egna barn, och ur mycket rörelse får ni in på lördag? Sen kan man naturligtvis titta på  samhällsstrukturen, infrastruktur och ekonomi. Men det får inte förblinda en. Utan gör skillnad där du kan. Och börja med dem som står dig närmast.

Och det är inte alltid lätt att göra de rätta valen. Inte alltid lätt att få ut en 11åring som verkligen inte vill gå ut, få en 7åring att knapra fänkål eller motivera sig själv till att ta med sig dem man älskar mest ut på skogsäventyr.  Det är enkelt att laga en ugnspannkaka och betydligt mycket krångligare med morotsbiffar.  Vissa dagar väljer jag den lätta vägen. Jag tar ett avsteg från det som är normalt.  Och det är häri balansen ligger. För de bra valen är det som är vardagen, de lite mindre hälsosamma är undantagen.  När undantagen tar över, då går de över till vardag, vilket är en varningsklocka för mig.  Men det är svårt att alltid leva som jag lär. Ingen är perfekt.  Men resultatet kan fortfarande bli strålande.  Och i bakhuvudet hör jag mantrat ”Om du fortsätter att göra som du gör, kommer du att få samma resultat. Är detta något jag är nöjd över?”

 

Så barn och rörelse. Lite klok mat för att bygga hälsosamma kroppar och smarta knoppar. Individer som ser skillnad mellan vardag och undantag.  Jag drömmer om ett samhälle där vi slutar att skylla på yttre faktorer, och faktiskt tar saken i egna händer och gör vad vi kan.

Med risk för att låta klyschig…
Morötter är billigt
Promenader är gratis
Krångla inte till det

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.