Fru Magnolia

Den perfekta dagen

Det finns dagar, också finns det DAGAR.  Och idag har varit en sådan där sällsamt ljuvlig dag. Man kan ju tycka att grundförutsättningarna (att ha spenderat natten  sovandes(nja…) på en för hårt pumpad luftmadrass, i en samlingssal tillsammans med 25 andra) inte var dem bästa. Men trots detta så blev dagen överljuvlig. En dag i skogen, tillsammans med klubben och de jag älskar mest, finväder, underbar skog att orientera i och finfina resultat av samtliga i familjen.

Storebror var nog den som hade bästa dagen av oss fyra. Han var revanschsugen efter gårdagens, enligt honom själv, halvkassa resultat. Det höll dock på att gå åt skogen redan innan han startade. För kartorna tog slut. Japp, ingen karta kvar i hans klass när han som sista löpare skulle ge sig ut i spåret. Det blev några mycket nervösa sekunder i startfållan, innan en observant funktionär kom på att killarna och tjejerna sprang samma bana, och det fanns ju kartor kvar i tjejklassen.  Starten fick göras om, och vips var han på väg ut i skogen.  Efter 23:48min fick vi syn på en lycklig kille på upploppet. En kille som log från öra till öra. Som utstrålade stolthet och lycka. När jag kramade om honom efter målgången sa han att ”Mamma, det var roligt idag, det var roligt hela vägen. Och jag är mer än nöjd över min prestation”. Och det är ju det, precis det, som jag önskar höra.

Även jag är nöjd över min prestation idag. Med tanke på gårdagens fadäser så var väll inte självförtroendet det högsta idag vid start. Men vad sjutton, det är bara att köra, våga chansa och tro på sig själv. Jag kom snabbt in i ett flyt, och allt kändes bara så rätt. Visst, en bom här och där, men vad kan man förvänta sig av en 36åring som orienterat i ett år. Och vilka mål är rimliga ätt sätt upp?  Bra gick det, och jag är nöjd och stolt. Nästa tävling ska jag gå upp en klass och svårighetsgrad. Utmana mig själv. Springa kan jag, men springa, tänka och ta strategiska beslut samtidigt behöver jag träna på. Det gäller att inte bli för bekväm. Jag utmanar mig själv.  Längtar redan till nästa tävling

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.