Fru Magnolia

I den parallella verkligheten

Nu är det äntligen dags för bokrean igen. Inte för att vi inte köper böcker andra tider på året, och inte för att böckerna helt plötsligt blir jätte mycket billigare. Utan mer för att det är då lillebror och storebror strosar omkring bland hyllor och pallar, läser på baksidor av böcker, som de annars kanske inte lagt märke till.  Jag har ännu inte strosat runt på bokrean med storebror, men jag och lillebror körde en lov idag på ICA.  I korgen hamnade titlar som han tidigare inte tagit notis om.

Jag har även köpt några titlar på Akademibokhandeln.  Fysik och matteböckerna är tokbra för vetgiriga små personer. Förklarar på ett sätt så att även en annan förstår.  Sen kunde jag inte motstå Cake Hero. Storebror fyller ju år på lördag, och han vill inte ha någon vanlig tårta, utan gott fika. Och då passar ju den boken perfekt. Det blir att provköra några recept redan till helgen.

Men lillebror och böcker alltså.  Han älskar dem.  Förtrollar sig in i den parallella verkligheten som de skapar. Nu har han suttit här vid köksbordet i en 45min och läst, fikat och läst. Och jag ser inte att han är på väg att sluta än.  Bokmagi är vad det är.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.