Fru Magnolia

Hosta och huskur

Så var hostans tid här. Lillebror vaknade igår med en typisk variant av krupp. Vilket brukar vara förbandet till vanlig hosta och förkylning.  Han fick vara hemma igår. Det lät helt enkelt för illa för att jag med gott samvete skulle kunna skicka honom till skolan. Förutom hostan, var han relativt pigg. Här hemma räknade vi matte i pysselböcker, spelade monopol och han läste ut en LasseMaja eller två. Vi tog även tillfället i akt att gå ut och njuta av ett helt fantastiskt vinterväder. Sol, snö och vindstilla.  Han samlade is, och jag drack kaffe. Han grävde i snöhög och jag sprayade växter för att skydda dem mot rådjur och hare.  Lillebror konstaterade dock att det där med att vara hemma från skolan, det är inget för honom.

Så idag bar det av till skolan på morgonen. Dock vaknade han även idag med hosta, inte krupp, utan (precis enligt plan) en mer förskylninghosta. Då är det tur att mamman i huset har sina huskurer. Som kryddad äppeljos med honung. Perfekt för onda halsar som hostar. Bättre än all hostmedicin i världen om man frågar mina killar.  Man värmer helt enkelt äppeljos, kryddar upp den med kryddor som gör gott, och har i en sked honung ner drycken svalnat något.  Det finns ingen som helt vetenskap för att det funkar, men killarna gillar det, jag lika så. Och tror man att det funkar, så funkar det.

Det blev en heldag för lillebror i skolan. Det hade gått jättebra,och han hade bara hostat två gånger. Det där sista tror jag dock inte på, med tanke på hur många hostningar han gjorde i bilen hem. Men vad tusan. Krångla inte till det.

Nu tar vi kväller här hemma. Båda killarna ligger i sina sängar och sover förhoppningsvis.  Jag väntar på att tvättmaskinen full av träningskläder ska gå klart, och sedan ska jag krypa ner jag med.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.