I helgen fick jag ett ryck och bakade semelbullar. Så himlans gott. Och ännu godare blir det ju såklart när man fyllt dem med mandelmassa och grädde. Nu är just dem här bullarna grymt goda att äta som dem är, till ett glas mjölk. Men är det semelsäsong så är det, och då ska bullarna fyllas. Jag brukar blanda mandelmassan med lite ovispad grädde och hälften innankråmet från bullarna. Det blir en ljuvligt god sörja, precis lagom kladdig. På med lättvispad grädde och lock. Och sen är saken biff.
Det blev totalt 24 ljuvliga bullar. De flesta åkte i frysen. Men några fick stanna framme en stund, för att sedan åka ner i magarna. Semlor är verkligen underskattade. Älskar dem. Men de ska vara hembakade, blir besviken varje gång jag köpen en semla och bullen är alldeles torr.
Nu ska jag ta tag i den där nya 20kg’os kompisen
svinga/rycka/dra
sen blir det nog en semla eller två
finns en risk att jag behöver baka nya bullar snart
de där i frysen börjar bli väldigt få