Fru Magnolia

Nytt år, samma förutsättningar

Gott nytt år på oss.  Igen. Tänk att det gått ett år sedan sist.  Igår firade vi in det nya året tillsammans med vänner. God mat i överflöd och tomtebloss.  Barnen orkade vara uppe till tolvslaget, men det kostade på. Lillebror kraschade storstilat och orkade knappt öppna munnen för att borsta tänderna. Han hade även att major breakdown då vi inte köpt några fyrverkerier (något han dock kunde förstå logiken i efter att han fått i sig frukost idag på morgonen).

Men ett nytt år då.
Förväntningar? Goda, något annat vore ju direkt destruktivt.
Målbilder? Inga nya som jag inte hade satt upp oavsett nytt år eller ej.
Nystarter/omstarter/livsomvälvande planer? Inga som är beroende av att det är ett nytt år.
Ditt nya ”jag”? Nej tack, jag kommer vara samma jag, men tiden gör mig klokare.
Sammanfattat: Jag har samma förutsättningar idag som igår. Så jag bygger på vidare på det jag har.  Men visst är det härligt att fira, så fira allt vad du har, men ingen annan kommer göra stordåd, förändra förutsättningar eller skapa en framtid, förutom du själv.  Och personligen tycker jag det verkar löjligt att spara allt sådant till en och samma dag, en gång om året. Varje dag börjar en ny tidsperiod,  så ofta man vill.

Med det sagt, så önskar jag dig ett Glittrade 2019. Ett år som innehåller 365 dagar eller 525600minuter med utrymme för nystart, omstart eller varför inte bara ”go with the flow” precis när du vill. Och kom ihåg, att var snäll mot dig själv, var nyfiken på din potential och sprid lite glitter omkring dig vart du än går.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.