Fru Magnolia

Lite hjälp på traven

Lillebror vaknade med ett svullet öga idag. Och jag misstänkte att det var en ögoninfektion på gång.  Ögoninfektion och ”hänga-med-massa-andra-barn” är inte helt bra. Inte för lillebror, utan snarare för dem andra barnen. Så han fick stanna hemma.

Eller, vi gjorde en liten kompromiss.  Han fick börja dagen med att hänga med mig till jobb. Jag hade några möten som var av kalibern, måste-göras-nu.  Och då jag inte än behärskar det där med internetmöten/telefonmöten så fick lillebror helt sonika hänga med. Vilket han inte hade något emot alls. Han fick ju fri lästid i ”Trädkojan”.  Dessutom fick han äta frukost i personalrummet.  Jag fick massor gjort på några timmar på jobb. Mer än jag vågat hoppats på.  Så när vi var klara, han med boken och jag med jobb, så åkte vi hem.

Här hemma åt vi sedan bananpannka till lunch. Lyxvarianten då det serveras äppelmos, hallonsylt, tjockyogurth och rikligt med kanel till. Gott så det förslår. Efter det julpyntades det.  Med allt som hör där till. Alltså adventsljus, krubba och tomtar. Varför inte, när vi ändå håller på. I pyntlådorna hittade vi även alla julböckerna.  Så nu lär vi läsa om Bamses jul, Pelle Svanslös jul och Sunes jul ett tag framöver.

Så jag har fått lite hjälp på traven idag, både med jobb-motivationen och julpynandet. Av världens bästa lillebror.  Tyvärr lutar det mot att vi är hemma imorgon med då ögat hans bara rinner och rinner nu ikväll.  Vi tar ett definitivt beslut imorgon. Jag håller mina tummar och tår för hans skull att det ger med sig under natten.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.