Fru Magnolia

93år, det är stort

Så har vi firat familjens andra novemberban, som är det första. Stormormor fyller år idag, och det är klart att hon ska firas. Hon bjöd på lunch, äppelkaka och kaffe och tårta.  Att hon vill bjuda hem oss, istället för att göra det enkelt och gå på restaurang är härligt tycker jag.  För det finns nog ingen plats på jorden som är så trygg och fylld av kärlek som hennes hus.  Och är man hos mormor, så bjuds det på äppelkaka. Så är det.

Och presenter hade vi med oss, såklart. Hon fick biljetter till nyårskonsert med middag,  foton och ett gäng adventskalendrar (choklad, te och Bingolotto). Lillebror hade dessutom med sig en bok, som han ville läsa för jubilaren.  En bok som han fick när vi åt hamburgare igår. Den handlar om en dam och en rollator, om rollator bowling och raketer. En bok att skratta tillsammans åt.

De modiga passade även på att julpynta på höghöjd. Här på balkongen på ovanvåningen. Det var lite klurigt att få allt på (rätt) plats. Men tillslut blev det nog rätt i alla fall. Tror vi.  Det var inte utfört någon närmare inspektion av husets ägare innan vi åkte hem.

Tänk att hon fyller 93år, mormor min. Lillebror funderade över om hon blev slagen när hon var liten, för när stormormor var liten fick man slå barn. Men nej, hon blev inte slagen, hon hade kloka föräldrar.  När hon var fjorton år, slutade hon skolan, och kriget bröt ut. Man hinner uppleva en del under nittiotre år.  Samla på sig erfarenheter. Få bli del av en större familj med barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Få lyssna på sagor och leka tittut. Få se en trädgård växa upp, på sin egen baksida och i andras insidor.

93år,
det är stort
Livserfarenhet grand de lux
Klart att det ska firas
<3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.