Fru Magnolia

Barnkalas med uppdrag och skattjakt

Barnkalas med uppdrag och skattjaktStar Wars kalas

Så har vi haft barnkalas för lillebror, men tema Star Wars. Det blev ett lyckat kalas då åtta kompisar kom för att fira. En nätt barnaskara att hantera. Vi bjöd på pizza till middag och tårta till efterrätt. Och däremellan blev det en hel del uppdrag, som avslutades med en skattjakt när barnen hittat kartan.  Spontant tycker jag det är viktigt att ha en plan när jag har barnkalas hemma. Ett sätt att hålla ihop barnen och se till att alla blir delaktiga.  Det blir även mindre stimmigt, och för dem barnen som är lite stojigare, eller lite osäkrare, blir det en trygg ram.  Jag upplever även att födelsedagsbarnet hamnar i centrum lättare, då denne har fått ha ett finger med i planeringen.

Uppdragen var:

Ballongpang: Blås upp många ballonger. I några av ballongerna finns det bokstäver som tillsammans bildar ordet  ”SKATTKARTAN”. Släng ut ballongerna (dela ut hörselkåpor till de barn som önskar), låt barnen panga (alla barn samtidigt) och samla sedan ihop lapparna. Låt barnen själva sätta ihop ordet.

Spotta grodor i hink (utomhus): Tre grodor var. Spotta och sikta på hink. Svårt att träffa, nästan omöjligt, men sanslöst roligt.  Hur det än går, så får dem  ordet ”FINNS”

Leta saker : Leta efter saker vars första bokstav skapar ordet ”Star Wars”. När barnen lyckats samla ihop något till samtliga bokstäver får dem ordet ”UNDER”

Leta i mörker : Sätt upp lappar med barnens namn i ett rum. Barnen får gå in en och en med en blinkande lampa som ledljus och försöka hitta sin namnlapp. Max 30s/barn. När alla barn hittat sin lapp får de ordet ”ROBOTEN”

Barnkalas med uppdrag och skattjakt

Och var fanns då roboten? Vi fick ta oss en riktig funderare och passa på att fika under tiden. Ju mer tårta barnen åt, desto närmare svaret kom dem. För där, under ”ROBOTEN”  låg kartan gömd.  Med kartan i högsta hugg gav dem sig ut och letade bokstäver som bildade ordet ”glassfrysen”. Och tänk, i glassfrysen låg skatten och väntade på dem. Vilken tur och skicklighet.

Godiskaktus

Efter kalaset hade jag en mycket nöjd lillebror. Han var nöjd över god mat, att uppdragen var roliga och att alla hans vänner som han tycker så mycket om kom. Bästa presenten? Svårt att säga, men godiskaktusen var definitivt inte fy skam.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.