Fru Magnolia

Onsdag = Snorkelträning

 

Idag var det dx att ta igen för gårdagens missade badtillfällen.  Lillebror var helpepp och redan 09:15 var v inne på badhuset. Nu skulle det tränas med snorkel och mask. Åkas vattenrutsh och bubblas bubbelpool.  Det var tur att vi var så tidiga (läs först) in i badet så killarna kunde köra på obehindrat.

Det var inte helt enkelt att få till det med snorkeln. Men efter lite träning så fick lillebror till det, i alla fall några längre stunder.  Men det är ju det där med hur man ska hålla huvudet och att man inte få doppa det för djupt.

Sen var det ju dags att testa sina nya skills i praktiken. Det vill säga öppet vatten. Salt och klart. Lillebror var skeptiskt, då han var orolig för att skära sg i tån igen. Vi löste det hela med att hela familjen fick bada  sina sandaler.  Detta påhitt var mycket uppskattat hos lillebror då fötterna liksom ”flöt” i vattnet när man gick.  Tyvärr sken inte solen, och temperaturen i vattnet var badbart, men inte njutbart.  Så någon längre snorkeltur blev det inte.

Storebror vågade sig ut på en kort tur. Såg lite skoj under ytan. Men även han frös snart och gick upp och värmde sig.  Det hela slutade med att vi gick åter till badhuset och fortsatte att snorkla där.  Och hade ”After Beach”  i utom huspoolen till tonerna av ett grymt bra coverband.  Lillebror låg mest med ansiktet ner i vattnet och lyssnade till musiken under ytan. Det lät mycket häftigare så… och man kände visst musiken bättre i kroppen på så vis.

Nu laddar vi med en natts sömn
För i morgon ska vi likt Japaner powerturista på förmiddagen
för att sedan åka vidare efter lunch.

Tack och god natt!

(Om någon funderar kring hur det går med den limmade/tejpade/omplåstrande tån så kan jag meddela att såret håller fortfarande hop. Om vi hade vart hemma, så hade vi kört badförbud i alla fall i tre dagar, men att inte bada när vi är på västkusten är ju nästintill omöjligt. Nu har lillebror ett läkkött som inte är av denna värld, vilket är tur i oturen. Jag har dock fått lägga om förbandet tre gånger under dagen… men det har det varit värt, och lillebror har tålmodigt genomlidit det, även om det inte vart njutbart. )

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.