Fru Magnolia

Måndag = Kärlek och ramslök

Morsdag igår, om någon mot all förmodan missade det. Vi firade precis som vi brukar, genom att packa bilen full av blommor och elprylar, för att sedan åka hem till stormormor och göra det stora ”vår röjet” på tomten. Eller, helt enkelt plantera blommor och fixa med utebelysningen.  Vi packade även  med lite presenter till en liten kusin som borde kika ut vilken dag som helst. Förstå, äntligen ska killarna få en alldeles egen lillkusina. Så stort och häftigt.

Stormormors trädgård är magisk. Fylld av hemliga gångar, klätterträd, ett trädgårdsland stort som en villatomt och växter från jordens alla hörn. Precis en sån trädgård som jag vill ha när jag blir stor. Men oj så mycket tid och kärlek hon har lagt, och fortfarande lägger på den.  En trädgård är inget som bara händer, den behöver hjälp på traven.  Som vanligt tog jag med mig några plantor från trädgården hem. I hopp om att någon liten ska överleva. Med mig hem fick jag ackleja, strutbräken och ramslök.

Och på tal om ramslök. Den växer verkligen som ogräs på husets skuggsida. En stor matta breder ut sig. Stormormor hade ingen aning om att den går att äta, och anses vara en delikatess. Så för första gången i sitt liv smakade hon på ramslöksblomman igår. Gott, men annorlunda blev domen. Jag plockade med mig en stor knippe blad hem, och en bukett med blommor.  Bladen har jag hackat ner och stoppat i frysen, och blommorna står på köksbordet i en vas. Jag använde faktiskt blommorna idag som dekoratioin till en aioli. Mycket piffigt och gott.

Sen fikade vi också, såklart. För ska man fira, bör man äta tårta. Stormormor hade varit mycket förutseende och bakat två stycken. Sen hade även lillkusinas mamma varit fiffig och bakat kanelbullar (man har visst mycket energi så där på sluttampen när man har en bulle i ugnen… mins nästan hur det var). Stormormor ojade sig lite över hur vi andra slet ute i trädgården. Jag bedyrade dock att det gjorde jag med ren glädje. För tusan var roligt det är att påta trädgård, och extra härligt blir det när man gör det av kärlek till någon man älskar.

Så vi firade morsdag på samma sätt som de senaste åren
Med trädgårdsfix, jordgubbstårta och lite eldragning
Kan faktiskt inte tänka mig ett bättre upplägg

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.