Fru Magnolia

Onsdag = På mitt soffbord

Sitter i soffan. Eller har landat här.  Vilken fantastisk dag det har varit idag. Måste bara säga att jag älskar att jobba med barnen ute i klasserna. Tusan vad roligt och givande det är. Hälsoförebyggande är grunden är för livet.  Och så många kloka frågor dem ställer och vilka härliga samtal det blir, allt från förskoleklassare upp till mellanstadiebarnen.

Vi fortsatte hälsopratet här hemma vid middagsbordet. För visst är det så, att alla säger att vi ska äta rätt och röra på oss. Men varför? Förklarar vi någonsin de positiva effekterna, eller väljer vi att enkom prata om de negativa effekterna av ett stillasittande.  Vill vi kämpa mot något, eller fly från något? Vad motiverar? Vi pratade om starkt skelett, nybildande av hjärnceller, immunförsvar, inlärning starka muskler och ett glatt sinne som kan slappna av när så behövs.  För jag är av tron, att fokusera på det som du faktiskt kan och är villig att göra mer av, istället för att införa förbud och pekpinnar, är faktiskt det som är starten till förändring. Alltså, jag vill röra mer på mig och kan tänka mig att gå till jobb, istället för att, jag får inte sitta i soffan och slappa på kvällen. Jag vill äta mer spenat, istället för jag ska sluta med socker helt! Små steg av införande av sådant du kan tänka dig att göra mer av, istället för snabba steg med en massa förbud.

Passade även på att peppra barnen med lite dynamiskt mindset när jag ändå hade chansen idag. Vill liksom plantera små frön. Fick frågan om hur man blir bäst. Och jag gav det självklara svaret att ”Det finns ingen som någonsin blir bäst. Eller jo, jag tänker såhär. Bäst är den personen, som aldrig slutar med att försöka bli lite bättre. Den som är outtröttligt nyfiken på sin egen fömåga” Ett mindset som jag jobbar hårt med att implementera i mig själv och mina nära.

På mitt soffbord, Mindset och Blokus

Just nu på mitt soffbord ligger den där boken som jag hoppas ska ge mig AHA-upplevelser och verktyg till att få ett mer dynamiskt mindset.  Och hjälpa mig se hur jag kan hjälpa andra att locka fram ett mer dynamiskt tänkande. En nyfikenhet som driver en ständigt framåt.  Att det sedan står ett mikrosåp och ett sällskapsspel där på bordet också vet jag inte varför. Det är så här hemma hos oss. Lite saker här och lite saker där. Ett levande hem alltså.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.