Fru Magnolia

Söndag = Cykla lite längre

Idag bestämde vi oss för att det var dags för den första lite längre cykelturen för säsongen.  Benen behöver börja stärkas inför sommarens cykeläventyr- Vi börjar dock varligt. Är man 6år så måste man få känna att man lyckas (vilket även gäller en 35åring, skillnaden är att jag har lite fler verktyg att använda vid misslyckanden) och allt blir ju även mycket lättare med en målbild.

Så vi satte målbilden ”cykla och köpa världsgoda bullar”.  Cirka 5km bort ligger nämligen ett litet lokalt bageri. Nu hade dem ifs inte öppet idag, men i en röd liten stuga finns det frysboxar fyllda med godheter. Plocka det du behöver och swicha sedan vad det kostar. Mycket fiffigt.

Lillebror var verkligen en superhjälte på cykeln. underlaget var periodvis allt annat än lättcyklat. Nygrusade landsväg är faktiskt inte helt lätt att forcera.  Det blev en vattenpaus på vägen. Ett stopp för att orka lite till. Och vips så var vi framme.  Storebror var inte sämre han vill jag lova. Han tränade flitigt på att använda växlarna på rätt sätt.  Att våg lite på cykeln och att lära sig finesserna.

Bredvid den röda lilla stugan, eller snett nedanför om man ska vara petig, ligger höskullen.  En höskulle fylld med hö, studsmatta och gunga.  Med en stor skylt ”All lek sker på egen risk”. Klart att man vill leka.  För hur man inte vilja leka på en höskulle.

Och efter en stund cyklade vi hemåt igen.  Med ryggsäcken fylld av bröd och hö i håret och strumporna.  Totalt blev det 11km cykling.  Den där 6åringen imponerade stort på mig.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.