Fru Magnolia

Söndag = Långlöpning och skridskor

Söndag = Långlöpning och skridskor
”Den blev jättebra!” sa lillebror och åkte vidare… Just nu känns det som om jag vill korrigera den meningen lite. Lillebror blev jättebra, vi andra två ser lite vimsiga ut….

Vilket väder vi hr haft idag. Helt magiskt. Så lycklig över att vi tog beslutet att hoppa över lillebrors innebandyträning och bara hänga hemma.  På förmiddagen bestämde jag mig för att det var dags för kroppen att bekänna färg. Frisk eller sjuk?! Så jag snörde på mig joggingskorna, drog på broddarna och begav mig ut i ett vintervackert Gäddeholm.  Min plan var obefintlig. Eller grundplanen var att se vad kroppen höll för distansmässigt.  Så 5km eller nått dårå. Tolv kilometer senare var jag hemma. Och då hade jag sprungit genom skog, över fält och på isgator. Jag tror kroppen ville skrika ”Jag är FRISK för tusan! Sluta leta efter bortförklaringar!!!”….typ.

Efter lunch gick jag och killarna ner till badplatsen .Vi hade packat ryggorna fulla av skridskor, nutellamackor och varm äppelglögg.  Nu skulle vi göra av med lite energi och träna skridskoåkning. Storebror kan ju redan det där med att glida fram vackert över isen. Lillebror däremot…. Låt mig säga såhär, tur att rumpan är mjuk och smärtsensorerna få. För tusan vila vurpor han gjorde.

De åkte väll skridskor i en 15min, sedan var fötterna kalla och ömma. Skridskorna åkte av och skorna på. Sedan var det lek på isen. De lekte i vassen, övade på att dra sig fram med isdubbar och gled mest omkring. Tills det var dags för fika.  Jag hade värmt på den sista äppelglöggen från Kivik och fixat rullmackor med nutella och tagit med mig ner.  Lagom avancerat fika, men mycket uppskattat.  Efter fikat lekte killarna lite till på isen innan vi begav oss hemåt med stelfrusna fingrar och lite vindbitna kinder.

Det blev en mysig stund där nere på isen tillsammans med killarna.  Nu får vi bara hoppas att isen ligger kvar så vi kan gå ner fler gånger i år. Det skulle vara roligt att prova på att pimpla igen.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.