Fru Magnolia

Söndag = Balans i tillvaron

Barnen fick önska helgmaten denna helg. Storebror önskade hamburgare och revbensspjäll och lillebror stuvademakaroner och korv.  Goda maträtter alla tre. Lagom avancerade att laga, lagom onyttigt (man kan liksom laga mat på lite olika sätt.  Men just stuvademackaroner är svårt att göra mer hälsosamt, men som tur är planerar jag att servera diverse tillbehör som balanserar det hela lite. ) och något som vi äter väldigt sällan. Perfekt helgmat med andra ord.  Jag tog kommandot över luncherna.  Och som alltid blev det vegetariskt till lunch. Men denna helg helt nya recept.  Jag köpte mig Food Pharmacy kokboken i veckan och bestämde mig för att faktiskt använda den. För om jag ska vara riktigt ärlig, hur många kokböcker äger jag, och hur många använder jag….

Så igår blev det linssoppa till lunch och idag blev det mangogryta (något annorlunda recept i boken). Låt mig sammanfatta det hela så här. Igår lite väl mycket ingefära, idag ”slicka-tallriken-underbart-gott”.  Och ja, barnen äter också, precis samma mat som den andra halvan av familjen.  Familjen fick dessutom smoothie till frukost (och marmeladmacka), så om vi räknar snällt tror jag att vi kanske fått i oss 500g frukt och grönt idag.  Och vi har matat våra goda bakterier i magen. Vi jobbar på den där balansen. Tar inte aktiv bort, utan lägger istället till sånt som vi vet att vi mår bättre av.

Ja visst ja, det blir visst efterrätt ikväll.
Efter de stuvademakaronerna blir det brulépudding
Balans var det

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.