Fru Magnolia

Fredag = Picknick lunch

Fredag = Picknick lunch

Slottsparken Gäddeholm

Tokväder så även idag. Dock mer sol än igår. Tog mig en funderare kring det där med rörelse för dagen. Alltså, vi måste ut. Barnen måste få rörelse i benen och sol på näsan. Hur gör vi detta liiiite roligare än vanligt? Då slog det  mig att det var länge sedan vi körde picknick lunch. Så jag fixade äggmackor, minimorötter och mandariner. Fyllde vattenflaskorna och tog med mig barnen ut.

Picknick lunch Gäddeholm

Målet var att vi skulle picknicka i parken nere vid vattnet. Där finns en bänk att sitta vid, och det är lagom långt att gå. En sisådär 2km. Lagom långt för en hungrig 6åring att gå.  Så vi knatade på. Pausade vid ett dike för lite Puh-pinne-kastning. Gick igenom lövskogen istället för på stigen. Och vips så var vi framme. Vilket var tur. För lillebror hade blivit jättehungrig.

Parken vid Gäddeholms cafe

Tyvärr var det rätt kallt ute konstaterade vi. Så den planerade rutten förbi badplatsen med fikapaus fick helt enkelt planeras om. Eller strykas. Vi begav oss raka vägen hem och fikade vid köksbordet istället. Vilket mannen var glad för, för då fick han pausa jobbandet och finfika med familjen.

Så picknik lunch fungerar även mitt i vintern
Ibland måste man tänka om
för att tänka rätt
Äggmacka vid vattnet var precis vad vi behövde idag

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.