Fru Magnolia

Onsdag = Än finns det svamp i skogen

Igår bestämde vi oss för att ta en långpromenad med barnen. Vi gick förbi lax-trappan vid, det numera rivna, gamla tvätteriet. Tog oss upp igenom det nya området som håller på att byggas och landade tills lut i skogen vid dammarna. En ganska lång promenad, speciellt om man är 6år och väldigt sugen på fika.

Men fram kom vi, och fika blev det. Varmchoklad, lussebullar, klenetter och skumtomtar.  Att dricka varmchoklad i skogen är så mycket barndom för mig. Minnen drar förbi i revy när doften och smaken äntrar mina sinnen.  Glada minnen fyllda med känsla av trygghet.

Promenaden avslutades med att jag bara skulle titta till vårt svampställe. Och tänka sig, trattkantarellerna stod tätt. Totalt plockade jag 1l svamp. Galet! Om det inte hade varit för att mörkret föll på och barnen tydligt deklarerade att det var en promenad vi var ute på, inte ”plocka-svamp-i-skogen-utflykt” så hade jag kunnat plocka mycket mer.

Idag blev det inte lika mycket utetid för barnen. Vi tog oss en tur till lekparken och gungade en stund, vilket båda jag och barnen uppskattade mycket. Annars har barnen mest suttit inne och byggt lego. Och programmerat endel. Jag och mannen har sprungit en varsin runda. Och så har jag förärat matvarubutiken med ett besök. Passade även på att fynda lie kläder på rean.

Sen har jag visst råkat boka något heltokigt till mig och storebror imorgon
Ett infall utan dess like vill jag lova
Men mer om det imorgon

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.