Fru Magnolia

Annandagen = Om julafton

Julafton då. Den ligger två dagar bakåt i tiden, och barnen är fortfarande elite julbakis. Julafton är en lååång dag när man är liten. Och  gör man dessutom som mina två  killar och vaknar en massa gånger på natten och byter sängar och har sig, då blir man trött. Lillebror slog dessutom till med att tro att det var morgon 01:30 och gick ner och började öppna klappar. För tomten hade varit hos oss tidigt på natten och lämnat sina klappar. Ätit av pepparkakor och julgröt, mätt avståndet mellan granen och kakelugnen och tappat luvan på vägen.

Vi åt traditionsenlig frukost, tidigt på morgonen. Tomtegröt, varm choklad med grädde och krossade polkagrisar, vörtbröd, ost och kaffe.  En stadig uppladdning för en långdragen dagen. Sen gicks det loss på klapparna.  Tomten hade levererat lego, discokula, kalsonger, böcker, jordnötssmör, en dalahäst och tallrikar. Och en bokhylla, därav mätandet från kakelugnen till granen.

Så hade vi ett traditionsenligt papperskaos i vardagsrummet. Tomten hade dock varit förutseende och lämnat lite papperskassar som vi kunde mata med pappret. För det var jag tacksam. Förmiddagen gick sedan åt till att spela curling, påbörja legobyggen och göra oss festfina för eftermiddagens firande. Lille bror valde att sätta på sig sin kortärmade monsterskjorta och shorts…. Efter ett visst förhandlade så kom vi fram till att fick ha ett par ”transportbyxor” för att sedan byta till shortsen när vi kom hem till mormor. Så fick det bli.  Sen glittersprayade vi håret och gav oss iväg till firande del två.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.