Fru Magnolia

Torsdag = Slemsäck och jullov

Torsdag = Slemsäck och jullov

Så var dagen kommen. Dagen barnen har väntat på och siktat mot. Dagen då de äntligen fick jullov. Vardagspaus. Storebror firade in sitt jullov storstilat med att dra ut två tänder hos tandläkaren. Två mjölktänder som satt i vägen för vuxentänderna som är på väg ner. Mannen fick äran att vara med storebror när det hände. Och storebror var visst hur cool som helst. Som han själv uttryckte det vid middagsbordet ”Om jag bara ligger still och gapar, så får dem göra sitt jobb”.

Själv passade jag på att klämma in ett läkarbesök mitt i mellan avslutningen i kyrkan och julfikat.  Sjukgymnasten har gett upp. Kastat in handduken. Axeln är utom all sjukgymnastiskt räddning just nu. Allt han har gjort och föreslagit har bara försämrat läget.  Så då fick det bli tant doktor. Även hon skakade på huvudet och konstaterade ”du har ju så pass ont…..” . Hon pratade på om trånga kanaler och inflammerad slemsäck. Kortison och naproxen. Det hela slutade med en remiss till ortopedens sjukgymnaster för en ultraljudsledd kortisoninjektion och en kur naproxen som första steg. Tack och bock säger jag och längtar tills jag kan ta på mig bilbältet som folk och våga lita på att axelskrället inte gör ont när jag gör ingenting….

Nu på kvällen har vi pysslat med roliga saker dock (förutom att konstatera att naproxen faktiskt har en viss smärtstillande effekt. HURRA!). Storebror har tagit fram recept, skrivit inköpslista och planerat julgodis för glatta livet. För i morogn smäller det. Då ska det bakas sockerstinna härligheter.  Knäck, fudge, mozartkulor, chokladbollar, chokladpopcorne och en massa annat. Planen är att åka till ICA direkt efter frukost (passera mitt jobb och hämta de där böckerna jag ska läsa och tömma en viss postlåda) så att vi har hela dagen på oss att baka och fixa.  Och provsmaka…. och förhopningsvis komma ut på en löptur…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.