Fru Magnolia

Lördag = Äta ost med sked

Lördags kväll. Och jag är trött. Det där med den tilltänka sovmorgonen idag var bara att glömma. Lillebror kom in till vår säng redan vid 01. Och vid 03 gav jag upp och bytta till hans säng. Vilket min axel tyckte mycket illa om, så sömnen blev därefter.

Men det är trots allt lördagskväll. Och vi har absolut INGET att fira. Så vi slår på stort. Just nu står jag och kokar sås på svart trumpetsvamp, dricker rödvin och äter ost med sked.  Jag känner att vi behöver lyfta den där osten till skyarna, och ännu högre. Det är en saffransgorgonzola, en mycket kladdig sådan, som jag hittade på Sundbyhomls kött och fisk på Brunnby Gård.  Kära nån vilken ost! God ost, ska just ätas med sked, och utan tillbehör. Den ska lysa klar som en ensam diva på scen. Och det är just vad denna ost gör. Den sjunger opera i min gom!

Men åter till firandet av inget att fira. Vi kommer att äta helstekt ryggbiff med ugnspotatis och sås på svart trumpetsvamp. Och till efterrätt har storebror svängt ihop en brulépudding ala Dr Proktor.  Inte 1,5m lång, men endock! Sen får vi se om det blir ännu mer sött efter det.  Eller salt…

Sen har vi även köpt in årets julgran. Den står på upptining i garaget. Barnen var som två yra höns när dem sprang omkring på plantagen och skulle vara behjälpliga på alla möjliga sätt.  Men tillslut bestämde vi oss, packade upp granen på taket och kom hem en julgran rikare. Nu är bara frågan när den ska kläs? Hinner vi det imorgon. Eller får det vänta till veckan? Hur som helst så har vi en gran i alla fall.  Och barnen är nöjda med det just nu.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.