Fru Magnolia

Lördag = Julbod med stil

Det blir mycket firande nu. Jag vet. Men kan man fira, ska man fira. Och har man inget att fira, så kan man fira just det.

Idag va det dags att fira stormormors födelsedag.  Vi tog oss till Edsbacka Wärdshus för att njuta julbord.  Personligen är jag lite anti julbord. Min erfarenhet är att kvalitén på maten är lite sisådär, det är slafsigt, högljutt, skränig julmusik och personalen brukar lysa med sin frånvaro. Men låt mig säga såhär, Edsbacka är undantaget som får mig jubla. Maten var fantastisk. Personalen var varm, närvarande och proffsig. Miljön kändes lyxig, stämningsfull och högtidlig.  Det hela gav en känsla av stil. Och julmusiken var enbart i den delen där maten var uppdukad.

Vi satt i ett rum med stora fönster, högt i tak och utsikt över Edsviken.  I taket hängde det stora kristallkronor och röda julgranskulor.  Det var julpyntat, men inte överdådigt. Det var gjort med stil.

Och så fanns det ett gottebord såklart. Som barnen siktade in sig på. Men innan de gick loss på allt gotte åt dem sill, kallskuret och köttbullar. De är så härliga de där två. Räds inte nya smaker. Stormormor mumsade på hon med. Men till skillnad från barnbarnsbarnen har hon ingen efterrättsmage. Så hon hoppade helt enkelt över gottet till förmån för all den goda maten.  Edsbacka för bästa betyg av oss. Och jag tror nästan att det är en ny tradition som är startad. Vilket trevligt sätt att inleda julfirandet på.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.