Fru Magnolia

Fredag = Tandläkaren som liten

Lillebror i tandläkarstolen i onsdags. Ett annat sätt att fira sin födelsedag. Lillebor tycte det var hur kul som helst med spegeln som satt fast i lampan. Han låg i tandläkarstolen och gjorde grimarser och inspekterade tänderna noga. När röntgenbilderna var tagna, tänderna räknade och bettet kontrollerat fick han välja en tandborste och två klistermärken. Fyller man år så ska man han något extra tyckte tandläkaren. Jag kan inte annat än att vara grymt tacksam för alla dunderpedagogiska tandläkare och tandsköterskor som finns därute. Ni gör ett helt fantastiskt jobb. Det var en nöjd kille som fick fortsätta firandet på skolan efter besöket.

Nu sitter jag här hemma och laddar för att åka till tandis. Det nödvändiga ont.  Jag har kört flitigt med tandtråd och munskölj i en hel vecka, så nu hoppas jag att gaddarna är extra fina och att alla eventuella matrester som kan fastna mellan tänderna är borta.  Jag är inte rädd för att gå till tandläkaren, annat än att jag är rädd för att det ska bli dyrt. Jag fick tandställning redan på mellanstadiet och gick edan innan dess på täta kontroller hos tandläkaren. Jag hade förmånen att få en toppen tandläkare hos specialisten, så rädd vara rädd för tandläkaen var aldrig något som ens övervägdes av mig.

När vi var hos tandis i onsdags så fixade och trixade tandsköterskan lite så att storebror fick en ny tid till bettspecialisten redan nästa vecka. Hon tittade på mig och sa förstående ”Man glömmer och blandar ihop, det hör till”.  Jag blev så glad för detta, då vi annars hade fått vänta till fram i maj på en ny tid.  Även storebror var nöjd. Så inom loppet av 1v kommer nu 3/4 av familjen ha besökt tandis. Det gäller att ligga i.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.