Fru Magnolia

Fredag = Lego kalas för lillebror

Lego kalas barn

Vilket lego kalas det blev. Full fart och lite lego på det. Det blev totalt 10 barn. Vilket var lagom.  Vi började som sagt redan 16:30. Det var taktiskt av mig, för då kunde vi se till att barnen fick middag, i form av hamburgare .  Jag var klok nog att inte göra mig till.  Hamburgare och morotsstavar. Helt enkelt. Varken mer eller mindre.  Väldigt uppskattat.

Sen blev det lekar. De fick leta lego-huvuden med ficklampa i mörker,  ha sönder ballonger och leta legobitar i ballongerna, gissa antal legobitar i burken och lego-memory. Inspiration till lekarna fick jag HÄR. Jag kan inte annat än att älska intenet för alla de bra ideer som man kan hitta.  Och så blev det skattjakt såklart.  Med karta och allt.

Lego tårta kalas

Och tårta, sång och saft i massor. Det hör ju kalas till.  Lillebror valde att kompisarna skulle sjunga ”Happy Birthday”, och vännerna klämde i från tårna.  Tårtan blev en enkel variant. Köpebottnar med vaniljkräm och jordgubbssylt.  Klädd i vispad grädde och ett legohuvud i marsipan. Och barnen fullkomligen älskade den. Det var det första kalaset någonsin då födelsedagstårtan faktiskt tog slut.

Dukning lego kalas

Det var en mycket nöjd (och sockerstinn) lillebror som gick och la sig ikväll. Helst skulle han ha velat bygga allt lego och leka med alla fina saker som han fick i present redan ikväll. Men ögonen gick i kors, och det märktes hur han liksom fick hålla sig själv upp i varv för att inte somna.

Och en annan är lätt kalasbakis
Precis som jag alltid blir
Att ha lego kalas en fredag var inte så dumt i alla fall
Det är skönt efteråt
(precis som med träning)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.