Fru Magnolia

Lördag = Svamp till tusen

Det blev skogen en sväng innan vi åt middag ikväll. Tanken var att vi skulle cykla stig och bara njuta av höst luften.  Den planen fungerade i ungefär 15min. Sen skulle jag ”bara” in i skogen och kolla av om det fanns några trattkantareller.

Om det fanns någon svamp…? Jomenvisstserru! Tur att jag hade en ica-påse i fickan.  Hela familjen vart engagerad i svampletandet och plockandet. Det fanns GALET mycket trattisar.

Det gick så långt att killarna fyllde sina mössor med svamp och kom till mig för att tömma i påsen, och sedan begav sig iväg igen.  På så vis kunde vi även gå igenom brödernas fångst innan den hamnade i stora påsen. Man vil ju ogärna få med sig något mindre ätbart hem. En snigel eller två får man ifs räkna med, men de är i alla fall inte giftiga.  Storebror tröttnade ur efter ett tag och fick till uppgift att sköta kameran.

En timme blev vi kvar i skogen. Sedan blev det för mörkt för att försöka hitta svamp. Och även för mörkt för att cykla stig. Så vi vände hemåt igen. Men en kasse fylld till brädden med svamp.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.