Fru Magnolia

Tisdag = Livets historia

Ibland slås jag av att det är som om vi glömmer bort att varje människa är en spegel av sin historia och sina drömmar. Och  att allas historia och drömmar ser helt olika ut.  Hur vi är, reagerar och bemöter andra, väljer att agera, värdera och tolka vår omvärld handlar helt och hållet om våra tidigare erfarenheter och vår förförståelse.  Detta gäller mig likväl som alla andra människor på denna jord.  Jag önskar att fler kunde tänka lite bredare, lite öppnare.  Visa mer ödmjukhet och acceptans.  Att inte bara säga ”jag gillar olika”, utan även aktivt, i sin vardag anamma det.  På ICA, vi hämtning på förskolan,  i mötet med en kollega, visa att du gillar olika och är ödmjuk inför olika.  

Tisdag. Ett par timmar till i alla fall. Denna dagen har varit fylld av möten med tonåringar, små barn och deras föräldrar. Det är fantastiskt vad många livsöden och historier man får ta del av under en dag. Dels på jobbet, men även privat.  Inte konstigt att jag blir lite trött ibland. Efter jobb idag så hämtade jag barnen på skolan, åkte hem och lagade middag och åkte sedan iväg på orientering med lillebror. Storebror hade turen att ha sin träning förlagd till närområdet idag, och kunde cykla dit.  Lillebror var tokduktig på att passa kartan idag. Jag blir imponerad av hur snabbt han ändå lärt sig grunderna.

Imorgon blir det heldag på jobb. Dagen avslutas med den årliga skolfotograferingen innan jag ska iväg på en föreläsning av Abrahams Barn, vilket ska bli jättespännande.  Jag har en vision om att jag ska hinna springa innan jobb imorgon oxå. Om jag ska lyckas få ihop den här veckans pass, så är det nästintill ett måste. Just nu är jag jätte pepp, vi får se hur jag tänker imorgon när klockan ringer 05:30.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.