Fru Magnolia

Måndag = Plättlätt frukost till en Förskoleklassare

Måndag = Plättlätt frukost till en Förskoleklassare

Idag är det definitivt slut på sommarsemestern 2017. Mannen i mitt liv har rean åkt iväg till jobbet. Barnen sitter och mornar sig i soffan och väntar på frukost.

Och idag är det dags för lillebror att göra entre i skolansvärld. Det är dags att börja förskoleklass.  Han var väldigt ”nerverna utanpå” igår. Känslorna svajade likt en berg och dalbana.  Han som hade lätt på kvällen. en det föregicks av en krasch då han trodde att pappan hade kastat en bild i digitalkameran på lillebror och mig. Han förstod inte riktigt att den fanns sparad i datorn.

Vi firar att lillebror börjar i skolan idag här hemma. Vi börjar med pannkakor till frukost (den självklara firarfrukosten!), fortsätter med tre timmar på skolan där jag får äran att lunch med lillebror, sen åker vi iväg och finfikar. Kanske shoppar något ”skoligt”. Det är en stor dag idag. För alla inblandade i familjen.  Men framförallt för lillebror såklart.

Recept på 
Plättlätt frukost till en Förskoleklassare
21 st plättar

3,5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljpulvet
1 banan, gaffelmosad
2ägg
2,5dl mjölk
1msk rapsolja

Ner med allt i en bunke. VISPA snabbt ihop det hela till en jämn smet. (Jag vet att vissa förespråkar att man först ska blanda ihop de torra ingredienserna och de blöta för sig och sedan hälla hop allt. Men jag förespråkar enkelhet. Krångla inte till det!)
Stek pannkakorna i smör eller olja. Jag tar en blandning därav, blir finast yta.

Servera med äppelmos och kanel (som förövrigt kommer från kamelens puckel enligt lillebror)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.