Fru Magnolia

Lördag = Steam hotel Västerås

Lördag = Steam hotel Västerås

Steam Hotel Västerås

Nyss hemkommen från ett dygn på Steam Hotel tillsammans med @maritessa. Som jag har saknat denna kvinna. Hon tar fram det bästa av mig, och det är få personer som jag kan vara så avslappnad med som henne.  Ingen får mig att skratta som hon. Har vi tur så kommer ni alla få en liten del av henne snart.  Om allt går dom det ska så kommer hon att börja blogga här på womsa.se.  Lite mer övertalning, och sedan är vi nog där.

Men hotellet. Inredningen är ju fantastisk. Miljön är genomtänkt och spännande. Motsatsen till avskalat om man så vill. (Jag fick dock panik när man ser allt som behöver dammas… det finns en anledning till att man väljer att ha stängda innertak tex.) Rummet var härligt. Sängen var skön. Och utsikten var tråkig. Vi fick fönster ut mot typ ingenting där hälften av utsikten var taket på själva hotellet skymd av väggar på båda håll. En av väggarna och taket var i rå betong. Snyggt, men man får ju lite skräckfilmskänsla… Badrummet var toksnyggt! Älskar det! Vill ta med det hem!

Middagen var bra, inte det bästa jag upplevt, men bättre än bra. Förrätten, någon form av rödbets-tjossan, var visserligen god, men inget jag hade valt själv på en meny. Jag såg många som liksom fint petade runt i den och när servetisen dukade av var det knappt något ätit av den. Huvudrätten, torsk med aska, var himlans god. Personligen hade jag gärna tagit mer grönsaker till, istället för potatis.  Men smaken var ljuvlig. Och till efterrätt blev det citronmarängpaj, som enligt menyn, skulle innehålla svartpeppar. Tyvärr kunde jag inte hitta just svartpepparn i den, men något som liknade friterade morrhår uppe på.  Något som hade kunnat göra matupplevelsen betydligt bättre hade varit om servitriserna beskriv maten när de serverade den. Då hade jag sluppit tro att det var just friterade morrhår på efterrätten.  Men nej, det var mer en form av ”plocka undan och ställa fram” servering. Även vinet fick vi fylla på själva.

SPA delen – Voltage Lounge- var härlig. En pool utomhus och en inomhus.  Bastu, lounge med vilstolar. Bar med mat och dryck och möjlighet till behandlingar såklart. Vi hängde mest i poolen utomhus och sippade rose. Varför gå in när solen skiner från klarblå himmel.

Totalbetyget bli 4/5. Mycket beroende på servicen i matsalen. Sen blev vi lite besvikna på kaffet på morgonen. Och ”nästan-naken-tjej-sälj-bilden” i SPA-broschyren (jag trodde vi hade kommit längre 2017…).  Men helhetskänslan, ”Wow-faktorn”, de sköna sängarna, tysta rummen, varierade frukosten och SPA-delen gör att jag kommer att komma tillbaka till Steam Hotel Västerås. Ja tusan, jag har ju redan en helg inbokad i december. Jag lovar en ny utvärdering, och förhoppningsvis höjning av betyget, då.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.