Fru Magnolia

Onsdag = 10000steg om dagen

Trådarängarna på Gäddeholm. I horisonten skymtar man Steam Hotel.  Denna bilden är ifrån min 5km runda som jag har här hemma. 

Det sägs att vi bör gå 10000 steg om dagen. Hur man har kommit fram till det låter jag vara osagt. Personligen tycker jag det låter lite galet nämligen.

För ingen stans pratar man om intensiteten i stegen. Alltså om stegen resulterar i en pulshöjning eller inte.  Jag kan alltså gå, ta små steg, kryssa mellan köksborder till diskmaskinen, gå mellan eleverna i ett klassrum eller promenera på stället när jag borstar tänderna. Och det ”räknas”(?) som steg, trots att rörelsen inte har någon jätte påverkan på pulsen.  Klart att pulsen går upp en aning, men jag antar att ni förstår vad jag menar.

Jag vill hävda att vi borde byta ut stegmålen mot ett stå-mål. Alltså, inte sitta ner. Räkna gärna på hur många timmar om dagen du spenderar sittande. Att stå är vad vi är gjorda för. Och står vi så går vi per automatik . Lägg sedan till ett ”förhöjd-puls-under-viss-tid-varje dag”-mål istället.  Idag vet vi att rörelse som ger pulsökning (alltså konditionsträning i grund och botten) ger enorma hälsoeffekter. Så varför gör vi det inte bara? Vi ska inte alla bli snabbast i världen. Det är inte det det hela handlar om.  Vi ska bara  se till att våra kroppar får en dos av vad de faktiskt är designade för att göra.

Så summan av kardemumman
Vad gör du idag för att få upp pulsen?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.