Fru Magnolia

Söndag = Sommarlov hos mormor

Barnen åkte till mormor på sommarledighetfrånsinaföräldrar i fredags. Vi packade med cyklar, badkläder och gosedjur. Kläder för de flesta väder. Kramades och vinkade.

Vi saknar dem såklart. Den där tystnaden och förlusten av rutiner gör att man lir lite virrig. Vad göra med all tid. Borde vi inte hitta på en massa vuxensaker nu när barnen är borta. ”Passa på”….  Äta middag på restaurang, gå på bio, sova på hotell?

Eller så är man där man trivs som bäst. Där sängarna alltid är perfekta. WiFit kopplar upp automatiskt. Där skogens stigar finns runt knuten och glassen väntar på att bli uppäten. Där alla måsten om påtvingad aktivitet är kraftigt reducerad och den godaste maten serveras. Dit restiden är noll och boktravar med olästa böcker väntar på en. Där hängmattan alltid är ledig och dresscoden är obefintlig.

Det är hemma såklart. Vi håller oss helt enklet hemma. Gör det som faller oss in. Cyklar i skogen, snickrar på uteköket och dricker vin i hängmattan. Vi har skapat oss vårt eget semesterparadis här hemma. Just nu ett väldigt stökigt sådant, men vad tusan, det är vårat. Och här har vi det bra medans barnen har semester från oss.

Dagens plan är enkel. Löptur i skogen. Grundmåla lite på uteköket. Läsa en bok i hängmattan.  Och äta något gott, många gånger.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.