Fru Magnolia

Onsdag = Utflyktstips Frösåkers brygga

Frösåkers brygga viking

Vo var ju på Frösåkers brygga förra veckan. Och jag måste bara tipsa om detta ställe. De har en vikingaby där man kan få prova på att skjuta med båge, hugga runor, smida och mycket mer. De kallar det för historiskt ”lek och lär”. Lillebrors kommentar var ”men mamma, vikingatiden har ju redan varit!” . Och jomenvisst är det så. Men det är ju spännande att se hur det var att leva då. Storebror drog som vanligt direkt associationer till ”Hicke hiskelig halvhulk den tredje”.

Lillebrors favorit var att skjuta med pilbågen. Och efter ett tag blev han riktigt pricksäker, vilket var skönt för alla som befann sig runt omkring.  Storebrors bästa var att smida.  På området finns även ett skeppsmuseeum och ett långhus. Vi prioriterade dock inte dessa när vi var där, men jag tänker att vi behöver åka dit fler gånger i sommar. Antingen med båt eller att vi tar en cykeltur dit.

För det är nämligen så att de har världens godast glass. Hemlagad glass. Som smakar ljuvligt. Som alltid serveras med antingen en chokladboll eller en hembakad maräng. Och grädde.  Rent hälsomässigt så borde man kanske ta en tur på vandringsleden som har sin start precis vid glasskiosken efter man inmundigat glassen. För glassen innehåller bara naturprodukter i form av grädde, socker och ägg, smaksatt med riktiga grejer så som lingon, saffran eller lakrits. Inga konstigheter, ren energi.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.