Fru Magnolia

Lördag = Barn som klättrar på väggarna

Vädret har varit lätt varierat idag. Det började bra på morgonen. Hyfsat varmt och uppehåll. Mannen klippte gräset och jag gav växterna i trädgården en riktig rotblöta med rotvattnaren.

Straxt innan lunch kom regnet. Ungefär samtidigt som jag hängt ut dagens andra tvätt på torkvindan och avslutat bevattningsrundan i trädgården. Vi hade lovar barnen att vi skulle ut och cykla efter lunch. Men då regnet var lite väl ihärdigt, bestämde vi oss för att vänta. Storebror bakade muffins och lillebror klättrade mest på väggarna. Det märktes på honom att han behövde komma ut och röra på sig. Det dög inte med att sitta och mecka med far sin.

Men framåt 16 så lättade regnet och vi begav oss ut.  Det blev en 17km lång slinga (som jag annars brukar springa när jag kör långpass). Storebror var lite besviken över att det inte var mer små stigar. Lillebror tyckte att det var perfekt. Nästintill uteslutande traktorvägar och några partier med landsväg och cykelväg. Vi gjorde två engeripåfyllningsstopp. Knaprade lite nötter och fyllde på med vatten. Man måste dricka även om det regnar.  Jag och lillebror diskuterade vem som planterat alla backar. Lillebror var säker på sin sak ”Mamma, de fanns där från början! När jorden kom! Om du vill ha en backe måste vi göra det från början ju”.

När vi kom hem så hade vi två harmoniska killar här hemma. Så uppenbart att de hade ett uppdämt rörelsebehov.  Middag i magen, lite fästingbortplockande (jag har plockat galet många fästingar i år!) och dusch, sen var de”over and out”.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.