Fru Magnolia

Lördag = Dagen efter dagen före…

Lördag = Dagen efter dagen före…

Kära nån vilken kanondag det blev igår. En riktig långkörare med goda vänner och ny vänner.  Vi körde sillunch hemma hos oss. Killarna åt sill som aldrig förr. Storebror var dock lite besviken över att det inte fanns någon senaspsill. Härliga unge. Lillebror skulle smaka all sill, för det kanske var gott. Och det slutade med att han tog om. Det blev till och med kvar av köttbullarna som jag hade säkrat upp med.  Jag kan inte annan än att bli imponerad av mina barn som faktiskt vågar testa all mat, och äter det mesta.

Efter lunch och akutbindning av kransar, begav vi oss ner till midsommarstången. Stången skulle kläs med blommor. Och storebror tog på sig uppgiften att klä undersidan av stången. Lillebror såg till att stången fick en toppblomma i form av en prästkrage som stod rakt upp längst upp på stången.

Sen skulle det såklart dansas. Och hej vad det dansade. En stor eloge till grannen som ledde dansen. Killarna dansade och skrattade. Det är himla skoj med ringdans. Det hela avslutades med raketen, precis som sig bör.

Efter att vi hade dansat klart fiskade barnen i fiskdammen, red på hästarna och vi fikade med tårta i gröngräset. Vädret var mulet, lagom varmt och inget regn.  Helt perfekt alltså.

Efter fika och dans så tog vi oss hem till goda vänner. Där drack vi gott, hoppade studsmatta, lekte med vattenballonger, testade TRX, spelade krocket, pratade om viktiga saker (”Varför säger man luttrad?”), åt sill, åt grillat, pratade ännu mer och försökte klämma ner lite efterrätt.  Det blev en otroligt lyckad midsommarafton. Den gör jag gärna om igen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.