Fru Magnolia

Torsdag = Springa hem från jobb

Torsdag = Springa hem från jobb

Springa hem från jobb

I måndags gjorde jag något som jag inte gjort tidigare. Jag sprang hem från jobb. Anledningen till det var enkel. Vi har bara två bilar, och vi var tre vuxna. Morfar ville ha en bil då han skulle hämta barnen från skola och fsk. Mannen i mitt liv behövde en bil. Och kvar blev jag. Att komma till jobb var ju inget problem. Jag ingick i morgonens taxirunda. Men hem. Att passa in allas tider…

Så jag packade löparkläderna och sprang hem, helt enkelt. Det var en ny känsla det där att springa hem. Och att springa från punkt A till B och inte en runda. Jag hade uppskattat att det var 8km, men hade som vanligt underskattat sträckan. Jag tog det lugnt, skulle ju bara hem.  Vädret bjöd dessutom på hällregn utan dess like efter halva sträckan. Benen kändes dessutom ovanligt tunga. Låren var stumma. Något jag inte känt av tidigare. Men det var bara att slå av på tempot. Skulle ju som sagt bara hem.

Nu undrar säkert många var jag gjorde av alla min saker.  Jo, jag lämnade dem på jobb.  Jag tog med mig betalkort, leg och telefonen i telefonfickan jag hade på armen.  Och i den lilla fickan i löpartaijtsen tog jag med mig jobbnyckeln och hemnyckeln. Resten av handväskan låste jag in i säkerhetsskåpet på jobb och mina vanliga kläder fick stanna kvar på jobb.  Det behöver inte vara krångligare än så.

Men nu är det bara en vecka kvar till semestern. Så jag tror inte att det blir några fler ”transportlöp” mellan hemmet och jobb. Därimot ska jag försöka få till ett antal backpass och intervallpass under semestern. Behöver jobba upp benmusklerna lite så att de orkar med den där Aborrbacken… För vips så är semestern över och så står jag där på startlinjen i Rosa Bandetloppet.  Och om jag ska kunna njuta av loppet, kan jag inte enbart ligga i solstolen hela semestern. Nej, några vändor i backen får det allt ta och bli.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.