Fru Magnolia

Tisdag = Skolavslutning

   

Skolavslutning. Äntligen! En dag som började tidigt. Storebror vaknade redan 05:15 och när jag klev upp 06:00 satt han redan påklädd i soffan.  Redo att åka till skolan och fira skolavslutning. Kläderna hade han själv valt.  Jag lämnade honom och en expedit i klädaffären och lät honom helt själv välja vad han ville ha. Något som visade sig vara ett klokt val. För se vad snygg han är mitt hjärta.

Kläderna fick han dock lägga undan ganska snart. Det vankades pannkaksfrukost , precis som sig bör när det finns något värt att firas. Amrekanska pannkakor med nutella, sylt, grekiskyogurth och honung. En mycket stabbig start på dagen. Men om man ska få en nervös son att äta, så är det lika bra att servera något som han inte kan motstå.

Barnen samlades i klassrummet först, och efter en stund kom de ut på gården. Storebror ställde sig längst fram och bjöd på lite solodans innan de drog igång. Älskade unge. Känslorna var verkligen överallt. På plats förutom jag, mannen i mitt liv och lillebror fanns även mormor och morfar. Vilket naturligtvis gjorde det hela ännu mer speciellt. Barnen sjöng och dansade för oss vuxna och det hela avslutades såklart med ”Den blomstertid nu kommer”.

Efter avslutningen tog mormor och morfar med sig barnen på skolavslutningsskoj.  Det blev hamburgare, actionbad och glass. När de sedan landade hemma igen skulle det spelas tjuv och polis, vilket de gjorde fram tills dess att det var dax att dra iväg för att äta middag på thairesturangen.

Det blev en toppendag för killarna. Mycket tack vare att mina föräldrar såg till att fylla dagen med tillsammanstid med barnen. Så värdefullt och viktigt.  Nu sover både killarna djupt i sina sängar. Och jag slår vad om att den äldre generationen även dom kommer att sova djupt i natt. Och drömma och rutschkanor och tjuvar på rymmen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.