Fru Magnolia

Fredag = Stolpjakt i Västerås

Fredag = Stolpjakt i Västerås

  Stoljakt i Västerås

Det blev ingen stolpjakt igår. Tyvärr. Eller som tur var, hur man nu väljer att se på det. Vi körde idag istället.  Jag ska väl i ärlighetens namn säga att mina förväntningar på att åka till en annan skog än den här hemma för att leta efter stolpar var väl måttligt höga.  Men att ha tillsammanstid med familjen är ju alltid härligt. Så jag la på mitt finaste leende och tog med mig familjen till Rocklunda. Eller familjen kanske tog med mig.

Stolpjakt i Västerås

Hur som helst, vi kom till skogen och jakten på stolpar började. Pojkarna hade varsin karta och varsin kompass. Storebror la snabbt upp en taktik. Följ stigarna. Då han ännu inte behärskar kompassriktning, så var stigarna ett säkert kort.  Till sista kontrollen var han dock lite wild and crazy och valde att följa ett upptorkat dike. Och när vi skulle därifrån så tog jag ut kompassriktningen och sen plöjde vi genom skogen.  Jag tror vi tog 6 stolpar. Total sträcka blev väl en sådär 2,5km.  En alldeles lagom lång promenad. Storebror fick blodad tand och vill köra en till bana på direkten. Lillebror var dock tveksam.  Vi gjorde så att vi bestämde att vi sticker ut på söndag igen och kör norra delen på Rocklunda, vilket både lillebror och storebror gick med på.

Och jag ska väl ärligt erkänna att det var ganska roligt.  Och lagom svårt. Min rädsla är alltid att jag ska springa vilse, och inte veta var på kartan jag befinner mig. Men än så länge verkar det gå bra. Jag har inte känt mig mer vilse än vanligt så här långt, vilket känns lovande.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.