Fru Magnolia

Torsdag = Boktips om löpning

Måste bara tipsa om en himla härlig bok.  Jag springer en del just nu. Som ni säkert märkt. Och det är inte alltid (typ aldrig) som jag faktiskt tycker att det är härligt, njutbart och meditativt. Men jag har faktiskt kommit så långt att jag tycker att det är okej.  Jag har förlikat mig med att jag aldrig kommer göra några dundertider (hatar intervallträning!) och någonstans bestämt mig att jag springer för jag kan, vill och mår bättre av det med fokus på upplevelsen mer än km tider hit och dit.

Jag har avverkat några böcker med tips/råd/pekpinnar/program inom löpning. Men jag gillar dem inte. De är så himla oinspirerande.  Jag känner mig liksom misslyckad redan innan jag börjar läsa. Jag behövde något annat. Jag behövde en bok som gav distans till löpandet och fokuserade på upplevelsen mer än att bara göra bra tider och gå ner i vikt.

Och till min lycka snubblade jag över just en sådan bok. ”Ett år av magiskt löpande” av Kenneth Gysing. Det är en bok där han har samlat massor med krönikor som han har skrivit genom tiderna, med fokus just på löpning och vilka upplevelser löpningen ger.  Nu är Kenneth en grym löpare, som gör tider som jag inte äns kan drömma om, men det är helt sekundärt. För det han beskriver upplever samtliga löpare, oavsett hur fort fötterna jobbar.  Och har man inte upplevt det, så förstår man ändå essensen av texterna.  Det här är alltså en bok med fokus på löparlivet och löparupplevelser. Boken fungerar som utmärkt pepp för mig.  Så pass att jag till och med skulle kunna tänka att riva av några intervaller. Och då nämner han knappt intervaller i boken. Eller det är klart han pratar om intervaller, men fokus ligger inte på själva träningsformen, utan på så mycket annat. Och det är inspirerande.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.