Fru Magnolia

Kalastips =DIY Pokemonkakor till Pokemonkalas

Kalastips = DIY Pokemonkakor till Pokemonkalas

Vi körde ju Pokemonkalas för Storebror nyligen. Till det kalaset hade jag bestämt att vi skulle bjuda på fika som passade temat. Jag var dock inte så sugen på att baka en kreation liknande denna eller denna. Storebror hade dessutom klart deklarerat att han inte vill ha någon tårta. Lösning en fick således bli Pokemonkakor och cupcakes. Så här följer lite DIY på pokemonkakor. Vi kör den enkla varianten, som alltid. Det som är bra med dessa kakor är att man kan göra dem en veck ai förväg. Låta glasyren tork aoch sedan förvara dem i en burk. Tänk ”glaserade pepparkakor”.

Hur man gör, helt enkelt

Köp ett paket kakor av valfri sort. Jag valde Brago, då de är enkla och inte för söta från start.  Sen hittad ejag minimunkar på ICA med. Så jag fixade med dem med.
Köp även hem floursocker och karamellfärg i färgerna svart och röd.
Gå även loss på en Pingvinstång med mintfyllning.
Sen är det bara att köra igång.

DIY Pokemonkakor till Pokemonkalas

Blanda i ordning glasyr. Använd 1msk vätska (vatten eller karamellfärg) till 2dl floursocker.  I med glasyren i spritspåsar och sedan är det bara att sätta igång. Skär pingvinstången i tunna skivor och vips så har du mittmärket på pokebollen klar. Enkelt och snyggt. Och framförallt gott.

Pynta Brago kex till kalas

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.