Fru Magnolia

Lördag = Pokemonkalas

Lördag = Pokemonkalas

Igår var det dax för storebrors Pokemonkalas. Han var tok taggad inför detta. Äntligen. Det är ju över en månad sedan han fyllde år. Så här i efter hand så tror jag att vi ska per rutin alltid senarelägga hans kalas en månad. För vilken skillnad i väder det blir på en månad! Killarna kunde med lätthet vara ute i långärmat utan att frysa. Så underbart!

    Pokemonkalas dukning vimplar ballonger Pokemon

Vi börja med att äta pizza hela gänget till middag. Man kan ju vara tok ambitiös och baka pokebollspizzor (kolla HÄR), men jag körde den lätta varianten och beställde från pizzerian. Någon hejd får det vara på vad man hinner åstadkomma en fredagseftermiddag.  Killarna åt och åt och åt. Pojkar i den här åldern verkar inte ha någon botten.

Tipspromenad Pokemon

Efter pizzan var det dax för tipspromenad med Pokemon tema. Såklart. Här valde jag oxå att ta den enkal vägen och letade reda på en redan färdig tipspromenad (HÄR) på nätet. Jag var dock lite orolig för att frågorna skulle vara för svåra. Men nej… det var dem inte. Samtliga i gänget hade nästintill alla rätt.  Som pris fick alla var sin Pokeboll. Måste slå ett slag för att vara ute i god tid med temat på kalaset. Om man har temat en 6v innan kalaset planeras så passa på att beställa kalasprylarna på Wish.com. Jag fixade hem en låda med små pokebollar som vi använde som just pris, bordssdekor och la en extra i godispåsen. Roligt och uppskattat.

Lekar Pokemonkalas, leta Pokemon i trädgården

Sen skulle det letas Pokemons i trädgården. Jag hade skrivit ut en massa bilder på Pokemons och gömt runt om i trädgården. Några av bilderna hade hemliga meddelanden på baksidan. Ett hemligt chiffer. Deras uppgift blev att hitta Pokemonen och sedan lösa chiffert. Och när chiffert var löst hade de svaret på var den stora Pokebollen hängde.

Pokemon chiffer

Storebror bankade på den där pinatan så godiset flög.  Så här i efterhand skulle jag hängt upp den på ett annat sätt, men vad tusan. Den gick sönder och godiset kon ut, och det var väll ändå huvudsaken.

Pokemon Piñata

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.