Fru Magnolia

Söndag = Smärta, omskolning och den där tiden…

Jag har galet ont i m in rygg och mina höfter idag. Jag antar att det hänger ihop med asfaltslöpningen igår. Underlaget var allt annat än mjukt och fint…. Jag rör mig med grace och har bestämt att jag ska ta en ipren innan jag somnar. Sen är planen att ta en jogg i skogen imorgon för att se om jag kan lösa upp och transportera alla instängda slaggprodukter ur musklerna.

Jag har dock lyckats fått en hel del gjort här hemma. Vädret har varit fantastiskt under hela dagen, så jag har varit ute större delen av dagen. Började med att skola om lite plantor jag sått. Fänkål, kronärtskocka och tomater fick flytta in i nya krukor och fick ny jord.  Passade även på att plantera sticklingar från mina pelargoner.  Dahliorna åkte ner i krukor och in i växtskåpet. Sen blev det att klippa lavendelhäcken, rensa löv och hejja på när männen i mitt liv jobbade på med uteköket.  Lillebror blåste såpbubblor och byggde kojjor. Storebror lekte med kompis och njöt av att äntligen kunna gå barfota på altanen.

Nu ligger jag på soffan och funderar över om någon nån gång kommer våga ta ett vettigt beslut kring det när med sommartid och att ställa om klockan. Kan vi inte bara ha en tid, och hålla oss till den? Nu för tiden finns det ju ledlampor för både inom och utomhusbruk. Och nattarbetare, dagarbetare och de mitt i mellan. Så varför ska vi hålla på med denna galenskap att ställa om tiden två gånger per år…

Aja, måndag i  morgon. En fantastisk sådan då jag sk afå iväg barnen en timme tidigare än vanligt…. nej, jag är inte direkt pepp.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.