Fru Magnolia

Tisdag = Mellofeber i Linköping

Tisdag = Mellofeber i LinköpingTisdag = Mellofeber i Linköping

Vilken helg det blev. I fredags drog jag och storebror ner till Linköping.  Målet var att gå på Andra chansen i Melodifestivalen på lördagen.  Vi hade lyxen att kunna inkvartera oss hos min farbror med fru. Så underbart att slippa hotell. Storebror var mycket nöjd med att vi kunde bo hemma hos dem. Det var ju så mycket mysigare. Men hotellfrukosten då tänker ni. Jag kan lova att det bjöds på en hejdundrandes frukost i huset. Farbrors fru är bra på det där med mat (hon är bra på mycket annat med såklart).

Men mello alltså. Storebror och morfar gick på genrepet på lördagen. Båda två var dundertaggade, och storebror tedde sig nästan lite nervös. Morfar informerade nämligen om att ”Jag ska ju upp på scen med vet du”, vilket fick storebror att bli lite orolig. Storebror viskade försiktigt till mig efter ett tag ”Mamma, ska morfar vara med på riktigt!?!?!”  Jag lugnade ner storebror och informerade om att morfar nog väldigt gäärna hade velat stå på scenen med Ove, men att han allt fick låta bli. Medans de var på arenan och rockade loss shoppade jag i små härliga inredningsbutiker inne i Linköping.  Det finns verkligen hur många små mysiga butiker som helst. Lycka. Och sen toppade jag det med lite Trädgårdsföreingen.  (Sen han jag med att springa/lunka/hasa-mig-runt 5km med. Note to self: ät INTE friterade räkor två timmar innan träningsrunda!).

På kvällen köpte vi hem pizza och på tok för mycket chips. Bänkade oss i soffan och tittade sedan på sändningen på TV’n. Morfar hade fått tydliga instruktioner av morbror om hur TV’n fungerade. Instruktioner som han faktiskt mindes, vilket gjorde kvällen till en skönsjungande sådan.  Morfar hade dessutom laddat upp med telefoner och paddor så vi alla tre kunde hjärtrösta. Lyx! Det var bra låtar som gick till final tycker jag. Men tyvärr blev min favorit utslagen. I min mening var Dissmissed helt outstanding!

Det var en mycket trött storebror senare på kvällen som gick och la sig efter mellon var slut. Trött men nöjd.  Vi åkte hemåt på söndag morgon. Min plan var att vi skulle lyssna på poddar i bilen på vägen hem. Men nej, då blev det inte. Storebror hade ju naturligtvis fått mello-CD’n av morfar. Så vi lyssnade helt enkelt på mellolåtar i 2:45h. Kära nån säger jag bara. Men det gjorde att jag hittade tre favvoritlåtar. Tyvärr är bara en av dem i final.  Och med tanke på att min musiksmak verkar gå stick i stäv med resten av världens så vinner väl inte Wiktoria.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Vi såg också andra chansen faktiskt(har inte sett någon annan deltävling alls) å tyckte som du, att dissmissed var absolut bäst!