Fru Magnolia

Måndag = Styrketräning i mitt vardagsrum

Måndag = Styrketräning i mitt vardagsrum

Styrketräning i mitt vardagsrum. Gavelo träningskläder

I lördags efterlyste jag lite träningshjälp på FB. Jag skrev ”Jag behöver hjälp!!! Styrketräning hemma. Gärna typ färdiga pass i cirkelform ni vet. Någon som vet någon bra bok med inspirerande sådana? Eller någon som vill typ maila mig ett gäng med varierande pass att köra i mitt vardagsrum. Jag äger pilatesboll, yogamatta och hantlar.” Svaren haglade in, och folk var eniga. Jag skulle ladda ner FMTK och köra efter den. Jag har dragit mig för att använda den lappen. Att träna efter något som Försvarkaten satt ihop känns så himla seriöst. Och svårt. Jag ser liksom 18åriga pojkar framför mig som betar av tunga och avancerade övningar i ett sjukt tempo.

Svettig blir man av FMTK appen.

Men då ALLA tyckte att det var jus DEN appen jag borde prova, så tog jag tag i saken och laddade ner den. Det tog mig nästan en hel förmiddag av blippande för att hitta pass som jag trodde skulle passa mig. Jag tycker att det är lite jobbigt när det finns för mycket att välja på, men i denna appen var det bara liiite för mycket, och inte som det kan vara ibland, en hel uppsjö av val.  Hur som helst, jag vill köra styrka, ingen löpning (den betar jag av själv just nu), inte för långt pass (30min är bra) och jag vill gå igenom så många muskelgrupper som möjligt. Jag vill bli svettig och flåsig. Och helst vill jag träna när ingen är hemma. Inga krav alls, med andra ord…

Gavelo Gorgeous

Så går körde jag loss på det första passet. Det var fullt dagsljus, full insyn i vardagsrummet då häcken inte har några blad ännu, familjen var hemma och jag var opepp. Inte många rätt där med andra ord. Men vad tusan, bort med bortförklaringarna. Det är lite lustigt att byta om för att träna i sitt eget vardagsrum, men träna i jeans går bort. Dessutom måste jag byta om för att det ska kännas ”på riktigt”. Jag hittade ett 30min pass, som jag brände av på 25min. Svettig vart jag, flåsig med.  Jag kompletterade med att köra lite extra armar med hantlar och lite bålstabilitet på bollen. Sen var jag klar. Inte helt slut i kroppen, men skönt mosig. Idag, nu på morgonen, känns det lite i armar, ben och bål. Vilket betyder att jag gjort något rätt.

GRID, gavelo, hantlar och yogamatta. Nu är jag pågång!

Så nu är min plan följande… löpning varannan dag och FMTK varannan dag. Nu tusan ska denna kropp inte bara bli uthållig, utan även lite stark. Göteborgsvarvet, jag är pågång!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Älskar mönstret på de byxorna! Å blir nyfiken på appen, kan man köra den på gymmet med tror du?
    Annars kan jag tipsa om sworkit, den har jag använt extremt mycket!

    1. frumagnolia

      Nja, mer för vardagrummet, eller utomhus. Man använder bara kroppen som redskap, vilket är skönt. Ska kolla upp sworkit om den finns till min telefon.
      Ha det bäst
      <3