Fru Magnolia

Lördag = Familjehäng och stora godisskålen

Lördag = Familjehäng och stora godisskålen

Inlägget innehåller pressprov från goodiebag. Skål från gerbera.

  T441 Fruktskål, stor, Provence, Gerbera

Vilken underbar kväll vi hade igår. Bror med fru kom hem till oss och spenderade kvällen tillsammans med familjen. Efter middagen åkte stora godisskålen fram och vi satte oss på golvet för att spela spel. Tjuv och polis blev det. Mannen i mitt liv klagade lite över att poliserna hade det himla svårt att hänga med i tjuvarnas tempo.  Jag klagade mest över att jag aldrig slog fram de tal jag behövde för att råna något. Och min bror klagade över att tärningen for hejvilt över gatorna och träffade en den ena, en den andra i huvudet.

Spel Tjuv och polis

Jag hade placerat mig strategiskt bredvid godisskålen. Är det fredag så är det.  Tillslut lyckades jag råna en bank, fly undan polisen och ta mig ut ur staden. De andra spelade på medans jag bäddade sängarna till nattgästerna. Jag hörde hur storebror vred sig av skratt när min bror drog igång och pratade om tärningarna som flög omkring på gatorna. Jag hörde även att mannen i mitt liv blev muntrare och muntrare ju mer tiden gick. han lyckades nämligen fånga in några tjuvar som hade massor med pengar på fickan.  Det slutade såklart med att polisen vann, precis som sig bör.

Det blev en sek kväll för killarna. Men det är inte så konstigt. De vill ju suga ur så mycket tillsammanstid de bara kan med de där två.  De är högt älskade.

Familjehäng och stora godisskålen

Och några ord om den där helt fantastiska skålen som vi fick i goodiebagen i helgen.  Skålen är handgjord i vit terracotta och sen glaserad för hand. Jag älskar den verkligen Den påminner lite om ett annat italienskt märke som också gör glaserade skålar i terracotta.  Men denna från Gerbera är liksom tjockare i terracottan, och känslan av att de är handgjorda är mer närvarande. Man ska kunna köra skålen i ugnen i upp till 250 grader, men detta är inget jag kommer att testa. Den får ”jobba som” frukt/sallad/godisskål här hemma. En uppgift som den klarar av bättre än bra.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.