Recept = Chiapudding med jordnötssmör och kakao
Inlägget innehåller produkter från en Goodiebag. Kakao och chiafrön från Great Earth
Alla vet väll om vid det här laget att jag är en vanemänniska när det kommer till frukostar. Jag går lite på autopilot. Men här om dagen, när jag gick igenom en av alla goodiebags vi fick på Tanom Strand, så hittade jag chiafrön och kakao. Och genast slog det mig att det var ett tag sedan jag gjorde chiapudding. Och varför inte prova att göra en med chokladsmak. Hur gott låter inte det. Så jag satte min plan i verket (alldeles för sent på kvällen, som vanligt) och slängde ihop en pudding. Och vet ni vad, den blev galet god! Okej, jag kommer inte att göra den till frukost, men helt klart till mellis! Ska även bjuda barnen på den och se vad dem tycker. Då tror jag att jag även ska ha i mosad banan i själva smeten, för sötmans skull. Lovar att återkomma med resultatet av det. Men nu receptet!
Chiapudding med jordnötssmör och kakao
3msk chiafrön
1msk kakao
1krm vaniljpulver
1msk jordnötssmör
2dl valfri mjölk
Börja med att blanda chiafrön, kakao och vaniljpulver.
Tillsätt sedan 0,5dl mjölk och jordnötssmör. Blanda väl till en jämn smet.
Fyll sedan på med resten av mjölken, lite i taget (rör ordentligt) tills all mjölk är tillsatt.
Låt stå i kylskåp någon timme.
Servera med hallon och dina favorit frön.